TIPY - jak na naší kávu
Jak kávu skladovat?
Kávu skladujte nejlépe na temném, suchém místě s vyrovnanou teplotou a snažte se nenechávat kávová zrnka příliš dlouho na vzduchu a na světle. Vždy dbejte na správně uzavřený sáček.
TIP: před každým zavřením sáčku vyfoukněte co nejvíce vzduchu z obalu. Minimalizujete tak vniknutí vzduchu do obalu a prodloužíte čerstvost a životnost kávy.
Kdy pít?
Kávu můžete začít pít ihned po obdržení, avšak doporučujeme nejdříve po třech dnech od upražení (uvedeno na obalu), kdy se kávové aroma vyrovná a káva si tzv. "sedne".
TIP: doporučujeme zpracovat kávu do dvou měsíců od upražení. Jedině tak si budete moci vychutnat její čerstvost v každém šálku.
Příprava kávy a teplota vody?
Kávová zrnka namelte až v momentě, kdy jste připraveni si dělat kávu, zajistíte si tak tu nejlepší čerstvost. Teplota vody by se měla pohybovat okolo 90°C, v toleranci +- 5°C. Vroucí voda je nežádoucí a může výsledek znehodnotit.
TIP: jak poznáte že je káva čerstvá? ..po jejím zalití Vám v šálku vytvoří hustou a déle trvající pěnu. Káva totiž ze svých pórů po zalití uvolní CO2 zbylé po pražení.